Jdi na obsah Jdi na menu
 


OBLASTNÍ FINÁLE v MINIVOLEJBALU - východ

Pod honosným názvem, uvedeným v titulku, pořádala hradecká Slávia turnaj prcků v barevném volejbalu. Právo hrát na této akci, ze které se postupuje do "Republikového finále", si vybojovalo celkem 10 družstev VK Sport RK, takže jsme tvořili, i díky bohatému zastoupení rodičů, největší skupinu.

1433679591151.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Účast na této spartakiádě, kde šlo v minulosti některým činovníkům  hlavně o to, nechat se vyfotit před davem dětí,  je po sportovní stránce lehce diskutabilní. Zvládnout v úmorném vedru každý den 5 - 6 zápasů je otročina. Postupový klíč také není (ale to při tomto počtu ani nelze) ideální. Na druhou stranu je třeba vidět, že si kluci zahráli 10 - 12 zápasů v takovém tempu, které na tréninku nedosáhneme. Že je skvělá atmosféra. Že si kluci navzájem fandí...rodiče můžou sledovat potomky při akci a hodnotit, zda se někam posunují... a spousta dalších +.

Výsledky zatím neznám a ani mě tolik nezajímají. Jsem spokojený s tím, co kluci předváděli, a že je na nich vidět pokrok. My zase víme, na co se máme zaměřit na soustředění.

Děkuji všem trenérům i rodičům, kteří v tropickém počasí pomohli, protože poshánět chlapce na daný čas a daný kurt bylo někdy složité.

 Neodpustím si dvě poznámky.1433679562175.jpg

 

 

 

 

 

 

1)Uspořádat tak velký turnaj není prča, a málokdo si umí představit, co je za tím práce, která není vidět. Bohužel co je vidět je to, že se na každém hřišti píská podle jiných pravidel. Že unavení "rozhodčí" už ke konci nevědí, která bije, takže se spletou i o 6! bodů na konci zápasu. A nebo, že jim to je už úplně u řiti, takže sedí v hloučku zády ke hřišti číslo 6, a vůbec netuší jestli byl aut nebo kdo má podávat... Když to celý den vydrželi hráči, tak by měli i oni. Nechci dělat problémy, jak mně vyčinil koordinátor nebo za co tam byl pan Lilko, ale pravidla by se měla dodržovat i v minivolejbalu, jinak to dost těžko budeme prckům vysvětlovat.

2)Zvykl jsem si, že musíme učit některé svěřence zdravit. Zvykl jsem si, že některým rodičů ani za pozdrav nestojíme. Ale když už nám děti svěříte, v podstatě na dva dny a my (hlavně Zdenka s Míšou) se o ně starají od jídla, pití až po utírání zadku, tak bych považoval za normální, oznámit trenérům, že si dítě berete a odjíždíte. TN

PS: Karle, Pepo, Míšo, Zdenko, Milane.... prosím o Vaše postřehy. Fotky dáme na rajče. Adresu a kód Vám sdělím obratem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

turnaj

Zdena,17. 6. 2015 9:12

Každý turnaj dá klukům víc než trénink. Že to bude náročné pro všechny, jsme věděli, ale kluci to zvládli výborně.
Oranžový tým - Eda byl polař a Jenda útočník - zvládli to perfektně
červení - mě osobně překvapili, hráli lépe než jsem čekala, akorát chyběl pohyb, hlavně dozadu
modří - je vidět že v této kategorii začínáme, kluci se snažili, problém byl v komunikaci některých hráčů.

turnaj

VOLT,10. 6. 2015 7:46

Já napíšu jenom stručně. Pro naše kluky to byla velká zkušenost a to v dobrém. Nemyslím si, že trenér by měl stát mimo dění někde za plotem a zábradlím. Kluci potřebují vést. Stejně při každé akci, ať už ukončené nebo v průběhu, hledají očima oporu jestli to provedli správně či nikoliv. Co se týká rodičů, s tím souhlasím, aby byli jako diváci. Zpět ke klukům, spolu jsme prožili výhry i nezdary, někdo to unesl někdo né, ale to vše "vypilujeme". Na to, že přehazku - žlutý volejbal, cíleně netrénujeme, všechny dvojice byly perfektní.