Jdi na obsah Jdi na menu
 


St. žáci v HK 28.11.2010

Na začátek by se slušelo říci "mise splněna", tedy potvrdili jsme 2. místo v soutěži. K hodnocení našeho výkonu je ale třeba krátce kostatovat "nic moc".Něco jsem Vám k tomu řekl ještě před odjezdem z HK a další k tomu dodám na úterním tréninku. Teď jen krátce. Všichni jsme věděli jaká byla situace před turnajem a že dostanou možnost hrát i ostatní. Co mně ale překvapilo, že někteří tu šanci snad ani nechtěli využít. Já bych se za ni tedy určitě rval a na hřišti bych nespal. A ještě když jim svými výkony a přístupem nepomůžou ani ostatní, tak je to těžké. Snad jen druhé sety s Opočnem a Slávií HK "A" snesou přísnější měřítko, jinak jsme soupeřům vždy darovali hrozně moc bodů po našich chybách, které byly většinou důsledkem nesoustředění se na základní herní činnosti jako je podání a jeho příjem. Zkrátka platí, že pokud někteří hráči (všichni víme o koho se jedná) nebudou pravidelně chodit na trénink, tak se to nezlepší.

Opět se vracím ke kolektivnímu pojetí - potřebujeme, aby hráli všichni hráči, protože nikdy nevíme, co se komu stane, a v případě nutnosti musí nastoupit i někdo jiný než ti, co hrají nejvíce. Doufám, že na ČP v Č.Krumlově to bude jiné.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

náš kolektiv = ???

TONDA,29. 11. 2010 20:56

Po té co jsme odjeli do HK, těšil jsem se na zopakování "úspěchu" z minulého týdne a taky na přípravu na ČP. Cestou vlakem jsem taky doufal že si opět zahrajem fajn volejbal ikdyž už máme postup jistý. Dále jsem byl taky zvědav na aktivitu Adama a Pavla kteří za sebou tento rok nemají moc odehráno. Ale jak se ukázalo aktivita Adama byla nulová. Celý den "prospal" a nejvíc mě mrzelo, když jsem se dozvěděl, že ho to zatím sice nebaví ale snad ho povzbudí naše příští a taky doufám daleko lepší výsledky. S Pavlem je to něco jiného. Na volejbal chodí jen krátce a nemá tolik zkušeností jako ostatní. Vím že každý den se nehraje perfektně ale to že jsme museli hrát se Slavii B 3. set byla docela ostuda. Znuděnost ostatních už mi taky lezla na nervy a to ani mě nepomohlo k zlepšení nálady na hrišti. Jediný kdo to neodchodil a musím ho aspon trochu pochvílit byl Tomáš H. a Jirka. A to že nějaká náhra občas "ulítne" se prostě stává a musíme se s tím smířit. Vím že jako kapitán družstva bych se měl snažit povzbudit ostatní ale kvůli skažené náladě jsem musel akorát zase nadávat. Tuhle chybu ( ale taky všechny ostatní chyby na hrišti ) si uvědomuju ale občas to jinak nejde...

doufám že se najde CO NEJDŘÍVE něco co nás nabudí k lepší náladě a taky v lepším výkonům.


Re: náš kolektiv = ???

VOLT,30. 11. 2010 8:56

Tondo moc hezký komentář a děkuji ti za něj. Věř mi, vím o čem píšeš a všichni trenéři to též zažili. Je to moc těžké se někdy udržet, ale....Jako kapitán a nejlepší hráč týmu to určitě zvládneš.

kolektivní hra

VOLT,29. 11. 2010 14:11

Dost špatně se mi to čte. Pokud nepochopíte, že volejbal je kolektivní hra, a že sami nic nezmůžete, tak budete prohrávat.Musíte se povzbuzovat a hrát všichni dohromady. Na kritiku je pouze Váš trenér, který vidí chyby. Každy z Vás se musí soustředit na svůj výkon a odehrát zápas co nejlépe umí, potom bude platným hráčem celého družstva. Nemůžete si vůbec dovolit kritizovat nebo jiným způsobem shazovat svého spoluhráče. Tím nikdy nic nedokážete a jako družstvo= dobrá parta nebudete fungovat.

Škoda

Tom,29. 11. 2010 13:33

Mrzí mě,že jste nepotvrdili dobrý výkon z minulého týdne. Článek o turnaji by měl vyjít tento týden v obou rychnovských periodikách, poslal jsem tam i fotky, tak se tam možná někteří uvidíte.