Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extraliga kadeti - superb

Na úvod extraligy jsme měli "kliku", dostali jsme se do nejvyrovnanější skupiny. 

V soboru jsme zahájili s Jihostrojem, který nás evidentně podcenil. Solidně rozehraný zápas jsme praskli až v pátém setu. Teprve po skončení turnaje se ukázalo, jak byl tento zápas důležitý.

S domácími Lvy, kteří nechali některé opory proti Rychnovu odpočívat jsme měli nabito ještě víc. Co si potřeboval dokázat muž na empire nevíme. V 5. setu otočil dva balony, vymyslel si "vzdušný přešlap", Mates dostal červenou. Na upozornění, že domácí hráč stojí při příjmu v autu nám odpověděl: "Proč by nemohl?", po zápase tvrdil, že to neviděl... možná příbuzný neomylného M surprise

Pravda je, že byl k vidění perfektní volejbal, zisk 2 bodů nebyl k zahození a klukům jsme večer poděkovali. Mates zaplatil v hospodě (mimochodem perfektní) za první červenou, prohlídli jsme si na baru kopačky Honzy Kollera a šli do pelechu.

V neděli ráno, pokud jsme nechtěli zametat, čekalo nás povinné vítězství nad Ustím nad Labem. První set válec, ve druhém jsme si mysleli, že to půjde samo, ve třetím už vše OK. První vítězství v extralize!

Po výkonu v úvodním zápase jsem se svěřil naší Finanzministerin, že proti Ostravě nemáme nárok. Severomoravané zahráli krásný zápas se Lvy, kteří už byli v plné palbě. Spletl jsem se dokonale. Kluci předvedli takový výkon, jaký jsem ještě nikdy neviděl. Za neúnavného povzbuzování už notně ochraptělých fanoušků (fantastických) nepustili soupeře téměř k ničemu. Akce střídala akci, krása - nádheru. Chlapci byli celou dobu "v zápase", i lavička neúnavně skandovala. 3:0 zcela zaslouženě. 

Cekali jsme, jak dopadne poslední zápas, protože při prohře bez bodu nám vycházelo 2. místo v tabulce. Bohužel jsme si nepřečetli pořádně rozpis, kde je uvedenou, že před poměrem setů a míčů má přednost počet vyhraných zápasů. A tak se stejným počtem bodů, lepším poměrem setů i míčů než 2. Budějky jsme právě na toto pravidlo doplatili. sad

To ale v žádném případě nic nemění na zanechaném dojmu. Bylo velmi příjemné slyšet uznání od ostatních trenérů. Kluci se opravdu předvedli skvěle. Ted se hlavně z toho neposrat a dál poctivě makat, hlavně na příjmu.

Pokud nám Prymbabula všechno nezavře. Volejbal prý patří spolu s nohejbalem, florbalem a házenou mezi vysoce infekčně nebezpečné sporty. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dodatek

Tom,28. 9. 2020 15:32

Ještě bych rád podotkl, i když víte jaký důraz dávám(e) na kolektivní pojetí, bez toho by jednotlivci byli v čudu. Na turnaji, z hráčů, kteří proti nám nastoupili, nepodal na náhře nikdo lepší výkon než Mates, na účtu Dan a všechna zrcadla na bloku předčil Octopus. Můžete s tím nesouhlasit, můžete s tím polemizovat, ale to je jediný co s tím můžete dělat. A to si ještě myslím, že i Krassič svoji kategorii vyhrál.

Re: Dodatek

Tom,28. 9. 2020 15:34

účku samosebou...