Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extraliga U 18 23/24 Rekapitulace

Reprezentanti VK Sport RK odehráli 2. sezónu v extralize. Zatímco v minulém roce unikli baráži (v posledním zápase), letos, i díky změně systému do ní mířili od 1. kola.

Je dobré připomenout, že tato parta měla před lety docela dobře našlápnuto. Namátkou vybírám - 2. místo na letním MČR v roce 2021 v Kojetíně, těsný "nepostup" do semifinále MČR 2020 v Kolíně, opakovaná elitní osmička v Českém poháru starších žáků ...

Není divu, že po nich šáhly mančafty ze špičky mládežnického volejbalu. A tak se 3 borci pokoušeli/ pokoušejí o štěstí v Kladně, jeden v Brně, dalšímu hází laso Ostrava

Na závěrečný turnaj odjelo 8 hráčů, kteří byli vůbec v dané chvíli k dispozici. Tři ze základu odjeli na prázdniny, takže alespoň dostali šanci ostatní, kteří se tolik na palubovku nedostanou. Výkon byl bohužel neslaný nemastný. Tak nějak jsme turnajem propluli. Pochválit lze Kóďu, který (zřejmě jako jediný) na sobě maká i individuálně, Kristiána na bloku a Cucana s Papim, kteří se omlátili o palubovku. Na hřišti bohužel chyběl "rapl - bojovník", který by strhl ostatní. 

Během 6 kol jsme najezdili 2 440 kilometrů, pinkli si 77 setů s poměrem 20 vyhraných 57 projetých, 22 zápasů - 4 výhry - 18 proher.

Je bezva, že jsme si zkusili nejvyšší "dorosteneckou" soutěž, uvidíme, zda dorostou další kluci, kteří ji znovu v budoucnu vybojují.

PS: Ve finálovém turnaji by měli po palubovce běhat 3 naši odchovanci. Budeme držet palce, aby se jim povedlo urvat placku. Zároveň to bude i potvrzení, že jim jejich trenéři/trenérky daly výborné základy.