Jdi na obsah Jdi na menu
 


M ČR mladší žáci - palec nahoru

Pánové Licek a Šotola měli koule na to, aby uspořádali pro mladší žáky Mistrovství České Republiky a naši kluci byli u toho!

Jediná soutěž dotažená do konce proběhla současně v Nymburce a Kolíně poslední prázdninový víkend. Přihlásilo se 24 družstev, benjamínkům VK Sport RK navazovala hned na každoroční soustředění. 

Kluci, kteří měli zájem (očekávali jsme větší), chodili celé prázdniny v úterý a v neděli na Símanku zdokonalovat svoje dovednosti. Je škoda, že tuto šanci někteří neuchopili za pačesy. Pro Marka nebyl problém přijet se Semechnic, někdo to měl daleko od nemocnice.

Při příjezdu do Kolína jsme potkali kluky z Ostravy, což měl být první soupeř. Nejmenší z nich byl o půl hlavy vyšší než já, to zaselo do naší skupinky mírnou nervozitu. Naštěstí se ukázalo, že jde o juniory...

Ostrava se dvěma čahouny naše prcky vyloženě podcenila, pomohli jsme si podáním - 2:0 nazdar!

Zápas s Kolínem měl rozhodnout, zda půjdeme přímo do další fáze nebo se budeme muset poprat, abychom nespadli do útěchy. Tady jsme soupeře trochu podcenili my, ale nakonec 2:0 a postup z 1. místa do nadstavby!

Večer jsme to šly oslavit na koncert pořádaný k 250 letům narození Ludwiga van Beethovena. Bohužel jsem si spletl kostel, kde se měla akce konat, tak jsme zůstali na náměstí, které je taky docela pěkné. Kupodivu to nikomu nevadilo.

V sobotu nás čekala 3 utkání ve skupině a pak to nejdůležitější o postup mezi nejlepších 8. 

Oba úvodní zápasy s Teslou Brno i Green Volley Beskydy kluci odehráli v pohodě, zasloužená vítězství 2:0 Čekalo Znojmo, které jsem tipl na vítěze celého turnaje (dosud nevíme výsledky). Znojmo má 3 "chlupatý" (vyspělé) vysoký kluky, kteří kromě toho, že vyrostli, jsou i hodně šikovní. Před zápasem jsme si říkali, že každý bodík bude dobrý, nakonec 25:20 a 25:15 nevypadá tak špatně. Nejvíc nadšený byl Jáchym, který čapnul prdu po signálu soupeře krásně za 1! Ani neklepal rukama a nevolal au au, jako se stalo jinému hráči při ČP.

Po zápase sklidili kluci od znojemských trenérů obdiv za bojovnost a vynikající pole, to bylo velmi milé. Že se Zdena při tréninku nadřela tak, že z toho nemluví je jedna věc, druhá je ta, že úroveň hry v poli zvedli oba kluci z Kvasin. Tím pomohli i ostatním, kteří se snaží o to víc, aby balón nespadl.

Start zápasu s Kladnem o postup mezi 8 jsme zaspali. 2:7 se stahuje blbě, ale nakonec pěkná bitva - 22:25 Druhý set úplně obráceně, vedení až o 10 bodů, nakonec, tuším 25:20 a šlo se do třetího setu. Chvilku oni, chvilku my, mečbol my, mečbol oni...nakonec oni - 18:16  Samozřejmě mrzelo, bylo to blízko. Troufnu si tvrdit, že jsme hráli lepší volejbal, ale neměli jsme to, co měl soupeř. Vysokého střeďáka a šikovného k tomu. Ten nakonec důležité balóny otočil. Náš nejvyšší hráč Kuba mu koukal někam na krk. Mimochodem, kdybychom hodnotili hráče, který se za prázdniny nejvíce zlepšil, tak je Kuba jasný kandidát.

Plus této prohry bylo, že jsme se nemuseli stěhovat. Druhý den nás čekali zápasy o 9. - 12. místo ve stejné hale. Zdena za odměnu uvařila všem hráčům pizzu a ve 22:00 se šlo na kutě.

Budíček byl o půl osmé, někteří hráči však vstávali až v 9:45. To už byl ale konec zápasu, který se klukům jediný nepovedl. Tesla Brno nám vrátila prohru ze skupiny. Další dva zápasy byly jen otázkou skóre. Znovu výhra nad Green Volley Beskydy a další zářez - vítězství nad Příbramí.

Diplom za 10. flek bude mít čestné místo mezi trofejemi.

Děkujeme rodičům, kteří přijeli podpořit a vytvořili skvělou atmosféru i těm kteří zařídili catering. Dlouho se nám nestalo, že bychom snídali, obědvali i večeřeli řízky.

TN

PS: Všechna družstva postoupivší  z Kolína obsadila 1. - 4. místo v celkovém pořadí. Kladno má bronz, to jen tak pro porovnáni...