Jdi na obsah Jdi na menu
 


PF 2020

Co do událostí byl uplynulý rok nejbohatší v historii VK Sportu a zároveň také nejúspěšnější.

Když jsme se Zdenou v restauraci U Maxima "založili" v září 2002 volejbalový oddíl, kterému dal jméno Karel Volt a od prvních tréninků nám pomáhal Vašek Šrámek, netušili jsme, co si vážeme na krk a už vůbec jsme nepředpokládali, kam až to dojde.

Po lednové turbulenci na pozici trenéra u kadetů, kdy reálně hrozilo, že kluky necháme svému osudu, jsme si řekli, že by bylo škoda, pustit partu, jaká se sejde jednou za 100 let a vyplatilo se.

5. místo v Českém poháru (2. ve finálovém turnaji), 6. místo na Mistrovství ČR starších žáků, kde moc nechybělo k bedně, 4 kluci v reprezentaci kraje na olympiádě dětí a mládeže v šestkovém volejbale a 2 v beachovém ... musím zmínit 3. místo na turnaji v Nymburce, kde kluci opravdu prodali to, co umí. (Což bohužel není pravidlem.) Je toho dost a stálo to za to! Jen tak na okraj, odchovanec Míra Kroužek ještě stihl sebrat placku v extralize a Tonda Beránek je Mistr ČR univerzitních týmů!

Kdybych měl vypsat úspěchy barevných, mladších žáků a i současných starších, přesáhl bych textový limit. Jen poznámka - 4 kousci jsou v seznamu nadějí! Od září k dnešnímu dni odehráli naši chlapci, nepočítaje barevné - 94 zápasů v OP, KP a ČP!!!  … a odtrénovali 96 jednotek!

Na zápasech i trénincích musel někdo být, takže děkuji všem trenérům, kteří věnují nezištně volný čas, zvyšují si cholesterol a trénují nervovou soustavu..

Na venkovní zápasy jsme museli nějak dojet, takže děkuji všem rodičům, kteří ochotně vypomohli s dopravou.

Domácí zápasy - turnaje musel někdo zorganizovat, takže děkuji všem, kteří se jakkoli podíleli a pomohli.

Na závěr musím poděkovat těm hráčům, kteří poctivě makají a svými výkony na hřišti nás vlastně odměňují za vynaloženou námahu.

Přeji všem hlavně zdraví, víme o tom svoje a přidávám vzkaz pro starší:" Volové, když už dřete 3 x v týdnu, někteří i individuálně doma, dojíždíte (klóbrc dolů před novoměšťáky) není vám blbý hodit investovanou dřinu do stoupy a udělat všechno pro to, abyste druhý den na zápase byli za Makovce?"

Allles Gute!  Tomáš