Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci VK Sportu RK zaskočili Ústí nad Labem

Starší žáci VK Sportu RK zaskočili Ústí nad Labem

O víkendu 9.-10.10.2021 se konalo v Hradci Králové kvalifikační kolo Českého poháru starších žáků. Turnaje se zúčastnilo 24 týmů z celých Čech, hlavně z krajských center mládeže,  která mají  proti nám opravdu velkou členskou základnu.  My navíc, jak řekl reprezentační trenér Zach, máme na hřišti 6 liber.  Naši kluci však dokázali tohoto „handicapu“ náležitě využít a zaskočili tak svým výkonem většinu soupeřů. 

Hned  první zápas se Lvy Praha nabídl krásný volejbal a i když konečný výsledek hlásil prohru, nebylo klukům co vytknout.  Při druhém zápase s Kladnem jsme si vybrali slabší chvilku, chyby se množily a tomu odpovídal i výsledek. To však bylo první a poslední zaváhání celého víkendu.  Následovaly další 2 zápasy s Jirkovem a Českou Lípou a oba kluci vyhráli. Domů se dostali až po 20h a ráno v 7h jsme vyráželi nanovo.

To jsme ještě neměli tušení, jaká „spanilá“ jízda nás čeká. První zápas s Příbramí vyhráváme 2:1 a následuje „školící“ zápas s Ústím nad Labem. Body se přelévaly z jedné strany na druhou a ve vyrovnané koncovce,  při doskoku z úspěšného bloku,  si navíc udělal Papi výron, takže musel ze hřiště.  Na jeho post bez problémů nastoupil  náš jediný střídající hráč Ondra Koráb a set jsme dotáhli do vítězného konce. Druhý set už byl právě již zmíněným školením a exhibicí.  Už od prvních míčů jsme byli lepší ve všech herních činnostech, ačkoli výšková převaha kluků z Ústí bylo jednoznačná.  „Korunu“ tomu však nasadil Alda Hejl, který šňůrou 12 luxusních i když „jen“ plachtících podaní v kuse, soupeře naprosto rozložil.  Po skončení zápasu nám skutečně trenér soupeře poděkoval za „pěkné školení“.  V tuto chvíli už jsme věděli, že jsme pro příští turnaj v první osmičce republiky J. Poslední zápas s Kladnem o konečné umístění se sice moc nepovedl, ale po tak náročném víkendu už prostě nebyl morál. Navíc na konečné umístění už neměl  vliv, prostě jsme TAM!!!!  Turnaje se zúčastnili Pepa Daníček, Honza Papáček, Jakub Červený, Alda Hejl, Honza Moravec, Jakub Zuzánek, Ondra Koráb a Tomáš Jůdl. Palce nám navíc doma držel zraněný Marek Suk.  Velký dík patří i rodičům, kteří nás přijeli oba dny podpořit a obstarali nám vynikající catering.        

Bylo to náročné, ale bylo to skvělé, velký dík kluci JJJ Zdena, Kuba a Míša

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář