Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volejbalový svátek 18.11.-19.11.EX U 22 na Gymplu

Volejbalový junioři uspořádali o víkendu 18. a 19. listopadu v hale gymnázia atraktivní představení.
Na extraligový turnaj přijela družstva, která patři do špičky v této kategorii a bylo to vidět. Na palubovce se vystřídala řada juniorských reprezentantů i hráčů extraligy mužů. Rychnovští kluci, výhradně odchovanci VK Sportu, ostudu rozhodně neudělali. I když první tři zápasy postupně s Kolínem, Kojetínem a Ostravou prohráli, bylo to vždy po bojovném výkonu, za který byli odměněni potleskem diváků, kteří na zápasy domácích vždy zaplnili halu až po okraj. (Zápas s Ostravou sledovalo 158 diváků! Co by za to některá extraligová družstva dala.) I jejich zásluhou v sobě kluci našli poslední zbytky sil a na závěr turnaje porazili Benátky nad Jizerou. Extraliga má nyní 2 měsíce pauzu. Kluci jsou v aktuálním žebříčku na 9. místě! 
VK Sport RK děkuje všem, kteří o víkendu dorazili do haly a pomohli vytvořit fantastickou kulisu. Jak prohlásil trenér juniorské reprezentace:" Tohle jsem na mládežnickém volejbale ještě nezažil!"
 
Tolik ofiko do Zpravodaje, a teď trošku podrobněji:
Oproti Brnu nás turnaj nechytil v úplně nejlepším rozpoložení. Zranění Davida a Dominika + hrajícího pod prášky Lukina se muselo projevit. Jsem přesvědčený, že by výkon proti Kolínu byl úplně jiný, ale to je jen teorie. Fakt je, že Kolíňáci svůj brilantní výkon už za celý turnaj nezopakovali a postupně uvadali. Je třeba dodat, že měli víkend natažený do 3 dnů, protože už v pátek odehráli maraton v 1. lize. 
A to je také to, co nám chybí moc, ale nic s tím asi neuděláme. Jeden společný trénink za týden, a to ještě ne v plné sestavě, souhru nenatrénuje. O to víc pánové je potřeba ocenit, že trápíte i vyspělé mančafty.
Z Kojetínu jsem měl před zápasem obavu. Když jsem viděl jak přejeli Benátky.... Za mě super zápas, a získaný set nám na konci moc pomohl.
To, že Ostrava odehrála sobotu s "Béčkem", takže 2x praskla, aby pak v neděli, posílena 3 hráči, 2 x vyhrála, turnaji nepomohlo. Zase si ale můžeme říct, že jsme hráli proti plné palbě. 
No a s Benátkami jsem neudělal stejnou chybu jako v Brně. Výhra 3:0 nás v konečném součtu posunula na 4. místo, zachránili jsme Ostravu a odvděčili se divákům. Divácká kulisa byla vůbec pecka! Tohle pamatuju naposled v polovině devadesátek, kdy se chodilo na mužský basket.
Máme dva měsíce pauzu. Dejte se hlavně zdravotně dohromady. 
V lednu bychom měli mít ve skupině Kladno s Pepínem a možná i s Aldou, Slávii Hradec, Ústí nad Labem a opět Benátky.
Právo uspořádat bychom měli mít opět my. Narovinu, chvíli do podobné akce nejdu. Je to docela zátěž a proto děkuji všem - Janě J, Zdeně, Aldovi, prckům podavačům a hráčům, kteří nám byli ochotni pomoct. Těm, které to netrklo...
Speciální dík patří také Hotelu Havel. 
Sportu zdar, volejbalu zvlášť!
TN
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky EX U 22 Brno

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FCB

Tom,20. 11. 2023 9:04

https://www.facebook.com/mestorychnov/videos/328994633081472/