Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadeti válí! Příští kolo Prosek

Je úplně jedno, že na titulní fotce mají dresy s kohoutem, hlavní je, že v posledním kole 1. ligy a o víkendu v extralize kluci konečně prodali to, co umí.

Zlepšení bylo vidět už ve druhém zápase s Drásovem. S tímto soupeřem jsme udělali 12 bodů! yesJe znát, že se projevuje blokařský trénink. Posouváme se i na servisu, hoříme na příjmu...Ve Šlapanicích snad potvrdíme vzestup a tím i 4. místo v 1. lize. Zatím je to maximum možného.

Co však je potřeba vyzdvihnout, to je působení hráčů o tomto víkendu během extraligového turnaje ve Svitavách. (I když je nutné zůstat nohama na zemi, jedná se prakticky o "žumpu" extraligy.)

Postup o level výš je nesporně velkým úspěchem, už jen pro to, že se o něj zasloužili v počtu 6 hráčů + libero a hlavně jsou mančaftem s nejmladším věkovým průměrem v soutěži.

V rozhodujícím zápase s Českými Budějovicemi, které v kvalifikaci porazili Třebovou rozdílem třídy, byl vidět posun, jež kluci za půl roku udělali. Hlavně v hlavách. Je fakt, že atmosféru na hřišti musel rozproudit jediný "inostraněc" Adam, ale rychnováci se přidali. Slavili každý balón, rvali se, padali, prostě bojovali. Nesklopili hlavy (jako dříve) i když prohrávali nebo nedali 4 servisy za sebouangry. To, jak bojovali strhlo i diváky nebo naopak? Dnes chraptím, nepamatuju si, že bych takhle povzbuzoval... Nechtěl jsem nikoho vyzdvihovat, vyhrál celý mančaft, ale udělám výjimku.

Obrovský podíl na úspěchu má Franta. Při současné sestavě to byla jediná možnost a Franta šel v rozhodujícím zápase na blok. Kdo by očekával hráče, který chodí otráveně po place, rozhazuje rukama po každé chybě nebo ukazuje na toho, kdo za to může... nedočkal by se. Díky Frantovi zmizelo slabé místo v sestavě, a i když neměl tolik bloků nebo nedal tolik bodů jako Dominik, vypořádal se s tímto postem skvěle. Někdy to není vidět, ale nejprospěšnější hráč nemusí být ten, co dá nejvíc bodů.

Hráčům tímto děkuji a věřím, že to nebyla výjimka. Stále však platí, viz. výše: "Hlavně se z toho nepo…!"   TN

PS: Pánové, na pátečním vyhlášení jste zabodovali. Vaší ústrojové kázně si všimli i ti, co předávali ceny. Takže to máme nacvičený, příště můžeme znovu. 

Report Svitavy etraliga kadetů.odt

Vynikající extraligový víkend kadetů

 

            V prvním únorovém víkendu se ve Svitavách konalo další kolo extraligy kadetů, ve které hrajeme  v rámci spolupráce s TJ Sokol Česká Třebová II. Naši kluci dodali do základní sestavy tradičně 5 hráčů (nahrávače Matěje Resla, smečaře Honzu Stuchlíka a Fandu Linharta, univerzála Dana Rokla a blokaře Dominika Rokla). Domácí měli mimo stabilního libera dodat v zásadě (mimo náhradníků) už jen dalšího blokaře za nemocného našeho Kubu Červinku. Cílem bylo poprat se o postup do vyšší výkonnostní skupiny extraligy, což znamenalo nezaváhat s týmy Karlovarska a Sokolova a porazit alespoň jeden ze silných týmů Svitav a Českých Budějovic.

            Hned na úvod nás čekal zápas se Svitavami, notně posílenými o hráče Lanškrouna i dalších oddílů. První set nám vyšel na výbornou: než se protihráči vzpamatovali, vytvořili jsme si rozhodující náskok, který jsme udrželi až do konce. V dalších setech se však projevila vyzrálost soupeře, který začal využívat našeho slaběji obsazeného postu druhého blokaře i obecně horšího příjmu. Výsledkem byla celková prohra 1:3 a tím pádem nutnost porazit České Budějovice. Malou útěchou při tomto zápasu bylo vítězství našeho čtyřčlenného „kotle“ fanoušků nad početným domácím publikem, které muselo na vyrovnání našeho skandování nasadit nakonec i velký buben.

            V dalším sobotním zápase nás čekal Sokolov, který jsme i přes naše pokračující problémy s nalezením optimální sestavy udolali v poměru 3:0, když první dva sety jsme zlomili až v koncovce. Naopak ve třetím jsme naprosto dominovali zejména díky tvrdému servisu s konečným skóre 25:9.

            V neděli nás na rozehrání čekal nejlehčí soupeř – Karlovarsko. Příležitost dostali i hráči z lavičky, přesto jsme zvítězili za necelou hodinu hladce 3:0.

            Na závěr nás tedy čekal avizovaný souboj o postup s Českými Budějovicemi. V naší sestavě došlo ke změně, která se nakonec ukázala jako zásadní: Fanda se přesunul na místo blokaře a místo něho nastoupil v základu na smeč hráč České Třebové, který do týmu přestoupil teprve 29.1.2020. Proti našim 7 hráčům, kteří nakonec odehráli celý zápas, postavily České Budějovice kompletní lavičku 14 hráčů, z nichž řada ty naše výškově převyšovala.  V prvním setu byla na našich hráčích patrná nervozita, která byla příčinou horšího příjmu i servisu. Výsledkem byla prohra 18:25. Ve druhém setu se náš servis stal přímo tragickým, ovšem soupeř se nám naštěstí přizpůsobil. Na každé straně bylo snad po deseti zkažených servisech, přičemž došlo i na jednu nelichotivou sérii, kdy obě družstva zkazila svůj servis dohromady osmkrát v řadě! Nervozita se postupně přesouvala na ruce soupeřů, kteří začali kazit přes svoji výškovou převahu v útoku. A když naši byli v útoku téměř stoprocentní, druhý set jsme vyhráli poměrem 25:17.  Ve třetím jsme nezachytili nástup soupeře, který nám odskočil o 2-3 body a svůj náskok si udržoval až do koncovky. Skóre se nám podařilo srovnat díky zlepšenému servisu až za stavu 22:22. Díky pevným nervům při servisu a neomylnému útoku jsme třetí set nakonec vybojovali poměrem 25:23. Troufám si tvrdit, že k tomu přispěl svým hlasitým fanděním i náš divácký „kotel“ který se v neděli rozrostl na pět členů. Inu když vám nad hlavami skanduje z ochozu Míša se Zdenou, rozhodí to i zkušenějšího soupeře. Čtvrtý set už byl ve znamení rezignace soupeře, kterého (jak to bývá) zlomil předchozí neúspěch ve vyrovnané koncovce.  Naopak naši excelovali na servisu a (jako po celý turnaj) prakticky nekazili v útoku. Výsledkem bylo vítězství v setu 25:17 a v zápase 3:1.

            Tento výsledek nám zaručil postup bez ohledu na výsledek posledního zápasu Svitavy vs. České Budějovice. Protože tu byla v případě vítězství Českých Budějovic v poměru 3:0 šance na naše vítězství ve skupině, byli jsme zvědaví i na tento zápas. Bohužel jsme kvůli časové tísni zhlédli pouze první set a celkový výsledek jsme se dozvěděli až doma. Naše přání se nakonec splnilo a jasné vítězství Českých Budějovic na už jistým druhým postupujícím Svitavami pro nás znamenalo nečekané, ale zasloužené, vítězství ve skupině.

            Za měsíc nás tedy čekají víkendové boje s týmy Svitav, Ústí nad Labem, Kojetína a Proseku.

Pokud nám vydrží naše hra, založená na výborném útoku a tvrdém podání, nemám strach, že výše uvedení soupeři nebudou k poražení.

 

 

 

 

Tabulka

Z

V3

V2

P1

P0

S

M

B

1

 

Česká Třebová

4

3

0

0

1

10:4

326:274

9

2

 

Svitavy

4

3

0

0

1

9:4

305:257

9

3

 

České Budějovice

4

2

1

0

1

10:5

340:293

8

4

 

Sokolov

4

1

0

1

2

5:9

278:309

4

5

 

Karlovarsko

4

0

0

0

4

0:12

184:300

0

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tak 5. kolo Prosek

Tom,4. 2. 2020 9:02

To ještě jde...